Osebni razvoj

"TVOJE VIZIJE BODO POSTALE ČISTE, KO BOŠ POGLEDAL V SRCE. KDOR GLEDA ZUNAJ, SANJA; KDOR GLEDA NOTRI, SE PREBUDI." (C. G. JUNG)

Vsakdo želi pustiti v življenju svojo sled – svoj ODTIS.

Po C. G. Jungu je v naši naravi težnja po individuaciji, težnja po odkrivanju naše resnične narave. Njej sledimo skozi življenje v številnih korakih. Začenja se že s prvo otroško trmo, nadaljuje v obdobju pubertete, ko se upiramo vsem in vsemu. Čas je, da poiščemo svojo pot. Postavljamo si številna vprašanja: kdo smo, kaj želimo, kaj nas veseli, kaj si upamo… Strah nas je oditi iz varnega zavetja doma, hkrati nas neizmerno vleče v širni, neznani svet. Včasih izberemo na videz lažjo pot in pustimo odločitev drugim, predamo svojo moč v njihove roke. Želimo si uspeha v življenju, a zdi se nam, da ključ ni v naših rokah.

 

Vikend umik: “POIŠČI SEBE V SEBI”

“Zdaj vem, da ljubezen res obstaja,da ni samo beseda, napisana v knjigah.

Zdaj sem jo občutila in zdaj se k temu lahko vedno vračam,”

je rekla ena izmed udeleženk prvega vikend umika.

 

Lahko postanemo jezni in zagrenjeni, krivimo druge ljudi in okoliščine za lastne neuspehe. In čakamo. Čakamo, da bo nekdo drug prepoznal potencial v nas. Čakamo pravega partnerja. Čakamo pravega prijatelja. Čakamo pravo službo. Čakamo pravega šefa. Čakamo boljše čase…

Ko ste v sozvočju s svojo naravo, razumete, da vam bivanje nudi točno tiso, kar potrebujete. Ste kot orel, ki gleda svet z višav in išče svojo možnost.

Uživajte v letu! In radostite se ob vseh pisanih čudesih v pokrajini, ki je razprta pred vami.

Človekov um lahko sprejme kakršnokoli omejitev in to kjer koli. Toda dejansko bivanje že po svoji narave ne more imeti meja,  kajti kaj bo onstran meje? Drugo nebo. Zato pravim, da vam je za polet na razpolago nebo za nebom.

Nikar se ne zadovoljite prehitro. Kdor je hitro zadovoljen, ostane majhen: majhne so njegove radosti, majhne njegove ekstaze, majhne njegove tišine,  majhno je njegovo bitje. Vendar ni nujno, da je tako.

Majhnost ste sami vsilili svoji svobodi, svojim neomejenim možnostim, svojemu neomejenemu potencialu. “ (Osho)